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	Studies without an ITU-R Question


According to Resolution ITU-R 1-4, in § 3.3 it is stated that:


“In accordance with Article 11, Nos. 149 and 149A of the ITU Convention and Resolution ITU-R 5, studies may also be undertaken without questions, on matters within the scope of the Study Group”. 

Recently, as the requests from WRC Resolutions are increasing, ITU-R Study Groups (including their subordinate Groups) are conducting studies without a Question. Such studies sometimes lead to development of ITU-R Recommendations. There is no substantial problem for ITU-R Study Groups to produce Recommendations without an ITU-R Question.  

However, the definition of Recommendation is clearly given as follows in accordance with § 6.1.2 of the same Resolution ITU-R 1-4:


“An answer to a Question or part(s) of a Question which, within the scope of existing knowledge and studies, gives specifications, data or guidance;….”.  

Therefore, in order to avoid the inconsistency within the current text, it is proposed to consider the modifications to § 6.1.2 (definition of Recommendation) as well as § 6.1.6 (definition of Report) in Resolution ITU-R 1-4, as given in the Annex to this document. 

Since revision of Resolution ITU-R 1-4 may be considered at the next Radiocommunication Assembly, the discussion on the proposed modifications should be reflected in the summary of conclusions of this RAG meeting. 

Annex

Annex

Proposed preliminary revision of Resolution ITU-R 1-4

6.1.2
Recommendation

An answer to a Question , part(s) of a Question or other studies stated in 3.3, which, within the scope of existing knowledge and studies, gives specifications, data or guidance; the recommended way or ways of undertaking a specified task; or a recommended procedure or procedures for a specified application and which is considered to be sufficient to serve as a basis for international cooperation in a given context in the field of radiocommunications.

6.1.6
Report

A technical, operational or procedural statement, prepared by:

–
a Study Group on a given subject related to a current Question or other studies stated in 3.3;

–
a CPM.

______________________










M:\BRTSD\ADMIN\RAG04\018E.doc
12.11.04
12.11.04
M:\BRTSD\ADMIN\RAG04\018E.doc
12.11.04
12.11.04

