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	Proposals for the work of the conference

	

	Agenda item 7(G)


7	to consider possible changes, and other options, in response to Resolution 86 (Rev. Marrakesh, 2002) of the Plenipotentiary Conference, an advance publication, coordination, notification and recording procedures for frequency assignments pertaining to satellite networks, in accordance with Resolution 86 (Rev.WRC07) to facilitate rational, efficient, and economical use of radio frequencies and any associated orbits, including the geostationarysatellite orbit;
7(G)	Issue G – Clarification of bringing into use information provided under RR Nos. 11.44/11.44B

Introduction
There is no provision in Article 11 of the Radio Regulations (RR) that allows the Bureau to request clarification regarding the bringing into use of frequency assignments to a satellite network. Under RR No. 13.6, the Bureau can request clarification on the use of an assignment from the notifying administration, but this provision is limited to recorded assignments.
At the 64th meeting of the Radio Regulations Board, the Board adopted a Rule of Procedure (RoP) to address this deficiency. Therefore, it may be appropriate to consider the incorporation of the relevant portion of the RoP found under RR No. 11.44 into the Radio Regulations.
EACO member countries (BDI/KEN/RRW/TZA/UGA) support the proposed method in the CPM Report.
Proposal
BDI/KEN/RRW/TZA/UGA (EACO member countries) propose the following:


[bookmark: _Toc327956595]ARTICLE 11
[bookmark: _Toc327956596]Notification and recording of frequency 
assignments1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 7bis    (WRC12)
Section II − Examination of notices and recording of frequency assignments 
in the Master Register
MOD	BDI/KEN/UGA/RRW/TZA/85A21A7/1
11.44		The notified date20, 21, ADD 21bis of bringing into use of any frequency assignment to a space station of a satellite network shall be not later than seven years following the date of receipt by the Bureau of the relevant complete information under No. 9.1 or 9.2, as appropriate. Any frequency assignment not brought into use within the required period shall be cancelled by the Bureau after having informed the administration at least three months before the expiry of this period.  (WRC1215)

MOD	BDI/KEN/UGA/RRW/TZA/85A21A7/2
11.44B		A frequency assignment to a space station in the geostationary-satellite orbit shall be considered as having been brought into use when a space station in the geostationary-satellite orbit with the capability of transmitting or receiving that frequency assignment has been deployed and maintained at the notified orbital position for a continuous period of ninety days. The notifying administration shall so inform the Bureau within thirty days from the end of the ninety-day period. ADD 21bis    (WRC1215)

ADD	BDI/KEN/UGA/RRW/TZA/85A21A7/3
_______________
21bis	11.44.3 and 11.44B.1 	Upon receipt of this information and whenever it appears from reliable information available that a notified assignment has not been brought into use in accordance with Nos. 11.44 and/or 11.44B, as the case may be, the consultation procedures and the subsequent applicable course of action prescribed in No. 13.6 shall apply, as appropriate.     (WRC15)
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